Bespaar op energie- en schoonmaakkosten met een waterontharder

Geplaatst op: 18-11-2022

Als huiseigenaar weet je als geen ander dat kalkaanslag een vervelend probleem kan zijn. Niet alleen is het lastig om van de kalkaanslag af te komen, het kan ook nog eens zorgen voor een hoger energieverbruik. Gelukkig is er een oplossing: de waterontharder.

Een waterontharder zorgt ervoor dat het harde water in je huis wordt omgezet naar zacht water. Hierdoor heb je minder last van kalkaanslag in bijvoorbeeld je douche, badkamer of keuken. Maar er zijn nog meer voordelen. Zo verlengt een waterontharder de levensduur van je apparaten en zorgt het voor een besparing op je energie- en schoonmaakkosten.
 

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder werkt door middel van ionenwisseling. Het harde water stroomt door de ontharder en hier worden de calcium- en magnesiumionen uit het water gehaald. Deze ionen worden vervangen door natriumionen, waardoor het water zachter wordt.


Welke waterontharder moet ik kiezen?

Op Installerendoejezelf.nl bieden wij verschillende soorten waterontharders aan, van verschillende merken en in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de waterontharder en naar de grootte van je huishouden. Op onze website kun je gemakkelijk de verschillende opties vergelijken en een keuze maken die past bij jouw situatie.
 

Bespaar op energie- en schoonmaakkosten

Een waterontharder kan zorgen voor een flinke besparing op je energie- en schoonmaakkosten. Doordat er minder kalkaanslag in je apparaten en leidingen zit, verbruiken deze minder energie en gaan ze langer mee. Daarnaast hoef je minder schoon te maken, omdat er minder kalkaanslag ontstaat. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook schoonmaakkosten.

Kortom, met een waterontharder investeer je in de duurzaamheid van je huis én bespaar je op kosten. Op Installerendoejezelf.nl vind je verschillende opties en  samen met onze klantenservice kun je gemakkelijk ontdekken welke waterontharder het beste past bij jouw situatie.