Duurzaam warm water met ATAG Energion warmtepompboilers

Geplaatst op: 27-2-2023

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een apparaat dat warm water maakt met behulp van warmte uit de lucht. Het werkt op dezelfde manier als een warmtepomp voor verwarming van een huis, maar in plaats daarvan gebruikt het de warmte om water te verwarmen voor gebruik in bijvoorbeeld een douche of bad. De ATAG Energion warmtepompboiler beschikt over een ingebouwde warmtepomp en een voorraadvat van 100-250 liter, voldoende voor gezinnen van 2 tot 5 personen.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

De ingebouwde warmtepomp van de ATAG Energion haalt warmte uit de buiten- en binnenlucht om water te verwarmen. Dit water wordt vervolgens opgeslagen in het boilervat. De koelvloeistof in de warmtepomp kookt bij lage temperaturen, waardoor er gasvorming optreedt. De compressor perst dit gas samen, waardoor de temperatuur stijgt en warmte afgeeft aan het water in de boiler. Hierna wordt de druk verlaagd, wordt het gas weer vloeistof en begint de cyclus opnieuw.

Welke warmtepompboiler is geschikt voor jou?

De keuze voor een warmtepompboiler hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je huishouden en je persoonlijke voorkeuren. Bij ATAG kun je kiezen uit verschillende modellen en typen warmtepompboilers, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Het is raadzaam om je te laten adviseren door een specialist om de juiste keuze te maken.

Investeer in een duurzame toekomst met een ATAG warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is niet alleen energiezuiniger dan een traditionele boiler, het is ook een duurzame keuze voor de toekomst. Door te investeren in een ATAG warmtepompboiler draag je bij aan een beter milieu en bespaar je op de lange termijn op energiekosten. Laat je informeren over de mogelijkheden en ontdek welk model het beste bij jouw wensen en behoeften past.

Bekijk onze warmtepompboilers hier.