Morgen nodig?

Voor 17:00 besteld is morgen in huis of afhalen bij ons magazijn in Leek.

Groot assortiment

Keuze uit meer dan 70.000 producten.

Professioneel advies

Advies over producten en offertes op maat.

 Topdeal

ATAG Waterontharder - Descale 10 - incl. aansluitset en 25kg zoutbrokken
€1.398,96

  Meest besteld


Bekijk hier ons volledige aanbod ATAG waterontharders
We hebben ook waterontharders van andere merken in ons assortiment.

De ATAG Descale zorgt voor zacht en kalkvrij water. Voor het behoud van huishoudelijke apparatuur zoals douchekoppen, kranen, wasmachines, vaatwassers, koffiezetapparaten en andere keukenapparaten. Het grote voordeel is geen kalkafzetting op huishoudelijke apparatuur. Dit verlengt de levensduur en zorgt voor minder onderhoud hiervan. Het zachte water geeft een aangenamer gevoel tijdens de dagelijkse verzorging. Ook is het beter voor het milieu doordat er minder schoonmaak- en wasmiddelen nodig zijn.

 

"Een waterontharder maakt onze nieuwe badkamer veel comfortabeler. Het douchen voelt prettiger en zachter aan en we hebben nu geen last meer van vervelende kalkaanslag op de kranen."

 

 

Welke ontharder is geschikt voor mij?

Door een waterontharder te plaatsen wordt de levensduur van diverse producten verlengd en wordt het water 'zachter'. Het gebruik van een waterontharder heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat apparatuur, zoals een (af-)wasmachine, koffiezetapparaat, douchekop of boiler minder vaak onderhoud nodig heeft.

Deze waterontharders gaan 100% efficiënt om met zout en zijn uiterst scherp geprijsd. Bekijk hieronder de verschillende waterontharders en de bijbehorende prijzen. De prijzen zijn exclusief installatie, maar inclusief zout.

Je kunt hieronder het meest passende type bekijken en deze bestellen in onze webshop. Als je het lastig vindt om dit zelf te bepalen kan je via WhatsApp om meer informatie vragen. Wij zullen je de best passende waterontharder adviseren.

 


Ons ATAG Descale assortiment bestaat uit 3 modellen. Deze hebben allemaal hetzelfde werkingsprincipe, maar zijn onderscheidend in capaciteit. Geschikt voor huishoudens van 1-8 personen.

 

ATAG Descale 10
2 tot 5 personen

 

ATAG Descale 15
3 tot 6 personen 

 

ATAG Descale 20
4 tot 8 personen

 

Afmetingen
500 x 320 x 710

Afmetingen
500 x 320 1190

Afmetingen
500 x 320 x 1190

Inhoud zoutbak
25 kg

Inhoud zoutbak
75 kg

Inhoud zoutbak
75 kg

Harsinhoud
10 liter

Harsinhoud
15 liter

Harsinhoud
20 liter

Totale duur regeneratie
48 min

Totale duur regeneratie
49 min

Totale duur regeneratie
53 min

 

Volumetrisch UP-FLOW (tegenstroom) + proportionele bezouting

 


 

ATAG Descale en onderhoud

Het is verstandig om 1x per jaar - naast het bijvullen van zout-onderhoud te laten uitvoeren door een specialist. De ontharder zorgt ervoor dat apparaten langer meegaan; het is dus belangrijk dat ook de ontharder zelf in topconditie blijft.

 
Waarom een waterontharder van ATAG?

ATAG waterverzachters zorgen voor kalkvrij water met als resultaat een langere levensduur en betere werking van huishoudelijke apparaten als wasmachines, douchekoppen, kranen, vaatwassers, koffiezetapparaten en andere keukenapparatuur. Ook wordt de dagelijkse persoonlijke hygiëne een stuk aangenamer.


 Vlekkeloos sanitair
 


 Smaakvoller drinkwater
 

 Vermindert het gebruik van schoonmaakmiddelen

 Eenvoudige programmering

 

 Beter resultaat van je (vaat-)wasmachine

 Duidelijk display

 Boiler, sanitair, vaat en kleding gaan langer mee

 

Minimaal onderhoud

 ATAG Descale en werking

Een waterontharder is gevuld met harsbolletjes. Het leidingwater gaat door dit vat met harsbolletjes, waarbij deze de kalk naar zich toetrekt. Met als resultaat kalkvrij water. Na verloop van tijd zijn de harsbolletjes verzadigd met kalk en worden deze automatisch gespoeld met het zout uit de speciale zoutbak in de waterontharder. Dit wordt regenereren genoemd. Het regeneratiewater met kalk loopt via het riool weg. Dit gebeurt op een milieuvriendelijke manier. Het proces verloopt volledig automatisch*. Alleen het zout moet worden bijgevuld wanneer de ontharder hierom vraagt. Dit zout is online en o.a. bij doe het zelfzaken verkrijgbaar.
 

*afhankelijk van het waterverbruik en gezinsgrootte, gemiddeld 2 keer per week

 


De voordelen van een waterontharder
 

Zacht

Een waterontharder haalt het kalk uit het water, waardoor jouw kleding, huid en haar zijdezacht aanvoelen.

Schoon

Zacht water voorkomt kalkaanslag, waardoor jouw apparaten minder snel aan vervanging toe zijn.

Duurzaam

Door water te ontharden bespaar je zeep, wasmiddel, schoonmaakmiddel en energie.

Efficiënt

Een ATAG waterontharder gaat 100% efficiënt om met water en zout en is energiezuinig.


 

Hoe hard is het water in mijn gemeente?

 

De hardheid van het kraanwater wordt uitgedrukt in Duitse graden hardheid (ºdH). De hoeveelheid kalk en magnesium in het water wordt hierin uitgedrukt. Hoe hoger het getal, hoe meer kalk en magnesium het water bevat, hoe harder het water is. Dit verschilt per regio.

ATAG Descale en waterhardheid

Het Nederlandse drinkwater kent een gemiddelde hardheid van 8-11?dH. De hardheid is niet overal gelijk en is afhankelijk van je woonregio. Hoe hoger de hardheid, des te meer profiteer je van een waterontharder. Vanaf 7 ?dH is het interessant een Descale in te zetten.


Zacht water, hard nodigVeelgestelde vragen

 Wat is het verschil tussen de modellen?

Het ATAG Descale assortiment bestaat uit 4 modellen. Deze hebben allemaal hetzelfde werkingsprincipe, maar zijn onderscheidend in capaciteit. Geschikt voor huishoudens van 1-8 personen.

 

 Waar moet de waterontharder geplaatst worden?

Dat hangt af van de plek waar je watermeter zit en of er kruipruimte aanwezig is. Wanneer er namelijk kruipruimte aanwezig is kan de waterontharder eenvoudig door ons in bijvoorbeeld de bijkeuken of garage geplaatst worden. 

 

 Binnen welke periode wordt deze geleverd?

Omdat wij de toestellen op voorraad hebben kunnen we de waterontharder binnen enkele dagen bij jou thuis afleveren of bij de klus waar je bezig bent. 

 Werken alle waterontharders hetzelfde?

Wanneer een toestel waterontharder genoemd wordt moet die ook aantoonbaar kalk uit water kunnen verwijderen. Verschillende apparaten die door de leveranciers waterontharder genoemd worden doen dat niet, waaronder magneten. Wanneer een ‘waterontharder’ geen afvoer heeft naar het riool kan je ervan uitgaan dat het apparaat jouw waterhardheid niet zal verlagen.

 

 Heeft zacht water invloed op mijn gezondheid?

Voordat de mens gebruik maakte van leidingwater werd regenwater gebruikt. Regenwater bevat geen kalk; wat betekent dat we kalk op andere manieren moeten binnenkrijgen dan via water. Bovendien zou een mens ongeveer 50 liter water per dag moeten drinken om in de dagelijkse kalkbehoefte te voorzien. Verder heeft kalk voor de uitwendige mens wel effect; de huid wordt ontvet waardoor die droger en gevoeliger wordt.

 

 Wanneer bevat kraanwater veel kalk?

De hardheid van het kraanwater wordt uitgedrukt in Duitse graden hardheid (ºdH). De hoeveelheid kalk en magnesium in het water wordt hierin uitgedrukt. Hoe hoger het getal, hoe meer kalk en magnesium het water bevat, hoe harder het water is. Dit verschilt per regio.

 

 

 

 

 

 

 Power to the Doe-Het-Zelver!

Wij bij installerendoejezelf.nl zijn er voor jou.

Wij willen graag dat jij je klus tot een succes afrond. Hoe je dat gaat doen is natuurlijk aan jou, wij willen je alleen helpen daar te komen met het juiste gratis advies en de best bijpassende producten. We bewonderen je dus we ondersteunen je.

Deze achterliggende gedachte is de basis geweest voor deze webshop en de reden dat wij er voor jou zijn! Vraag gratis advies of een passende offerte aan door te mailen of te appen. Wij zijn daar als betrouwbare partner met ons hele team op ingericht.

We hebben alles in huis, voor ieder project. Super handig als je snel aan de slag wilt. 

Onze medewerkers komen bijna allemaal uit de praktijk. Ze weten waar ze het over hebben, zijn nieuwsgierig en een tikkeltje eigenzinnig. Specialisten uit het vak die gek zijn op uitdagingen.

Met ons goede advies op zak wordt jouw project pas écht een succes!

 

Voeg ons telefoonnummer toe en stuur ons een appje:
 06 450 98 069 

Wij streven er naar om binnen 12 uur je vraag te beantwoorden.

ackermannIdeal StandardGrisportEtacRidgid

Contact

Installerendoejezelf.nl
9351 ND Leek

info@installerendoejezelf.nl

Wij zijn bereikbaar via WhatsApp
voeg ons telefoonnummer toe:


 06 450 98 069 

Professioneel advies

Ga jij het allemaal zelf doen en heb je over bepaalde zaken of producten toch twijfels?

Wij helpen de doe-het-zelfvers uit de brand! 

Wij adviseren bij de samenstelling van producten of geven advies over hoe iets aangelegd moet worden.

Hulp nodig?

Bij Installerendoejezelf willen we graag dat alles compleet is als je met je klus aan de gang gaat als doe-het-zelver.

Kun je een product niet vinden, heb je advies nodig over een bepaald product of wil je een offerte op maat?

Stuur ons een mail of Whatsapp met ons. Wij streven er naar om binnen 12 uur te reageren.

Betaalmethoden
iDEAL Creditcard Overboeking SOFORT Banking Bancontact
Verzendmethoden