Je bent op zoek naar een goede schoen om mee te werken. Dan ga je natuurlijk voor een paar schoenen met stalen neus. De stalen neus biedt een goede bescherming mocht er iets vallen. Hierdoor zijn je voeten goed beschermt en zal je minder snel last hebben van blessures of mankementen.

Dat werkschoenen er tegenwoordig anders uitzien dan vroeger mag duidelijk zijn. Vroeger herkende je de degelijke voornamelijke zwarte werkschoenen en bruine veiligheidsschoenen direct, dat is tegenwoordig wel anders. 

Het gebruik van werkschoenen bij het klussen raden wij voor iedereen aan. Je voorkomt hiermee lelijke wonden en blessures. Werkschoenen zijn er net als elke schoen in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen voor een simpel model, maar ook voor een mooie schoen waar je amper aan kan zien dat het een werkschoen is. 

Een van de nieuwste trends is de sneaker werkschoen. Een werkschoen die nagenoeg niet te onderscheiden is van gewone sneakers met verder een stalen neus - tegenwoordig ook vaak van composiet of aluminium gemaakt. Deze trend zal alleen maar verder toenemen. Een volgende slag die nu gemaakt wordt zijn de functionele safety sneakers. Deze modellen combineren een flitsend uiterlijk met praktische zaken zoals een hakprofiel, een anti slip zool en subtiele stootneus.