Luchtgordijn kopen

Wanneer je jouw huis in de winter warm wilt houden of in de zomer lekker koel, dan houd je de deuren gesloten. Bij winkels en andere openbare panden kan dit helaas niet. Iedere keer als de deuren open gaan zal de binnenlucht naar buiten verdwijnen en de buitenlucht naar binnen dringen. Gelukkig is daar iets op gevonden, namelijk het luchtgordijn!

Een luchtgordijn creëert een luchtscherm boven de drempel waardoor de buitendeur ten alle tijden geopend kan blijven. Dit geeft de winkel of openbare ruimte een open karakter, en mensen zullen hierdoor gemakkelijk naar binnen lopen.

Warme lucht luchtgordijnen gaan de natuurlijke convectie bij deuren tegen. Dit wil zeggen dat het luchtgordijn voorkomt/minimaliseert dat warme lucht aan de bovenkant van de deur naar buiten wordt geduwd en dat koude lucht van onderaf deze warme lucht vervangt. Door een luchtgordijn te installeren bij jouw deur bespaar je tot wel 80 procent aan verwarmings- en verkoelingskosten.

Veel winkels en andere openbare gebouwen hebben hun deuren open staan zodat het uitnodigend is om naar binnen te lopen. Een groot nadeel hiervan is dat de warme lucht in de ruimte makkelijk door de deur naar buiten gaat en dat de koude lucht de ruimte binnen kan. Hierdoor gaat het tochten en gaan de energiekosten omhoog. Dit is uiteraard geen ideale situatie. Een lucht- of warmtegordijn lost dit op.

De voordelen van een luchtgordijn

Het installeren van een luchtgordijn heeft vele voordelen:

  • De deur kan zonder zorgen open staan
  • Scheiding tussen lucht binnen en buiten (warm en koud)
  • De energiekosten zijn laag
  • Geen tocht door de openstaande deur
  • Klanten (en werknemers) verblijven graag in ruimte waar het klimaat prettig is
  • Houdt insecten en stof buiten het pand