Thermostaatknoppen

Een thermostaatknop/radiatorkraan kun je plaatsen op jouw radiator/verwarming. Zo kun je hem makkelijk aan en uit zetten en stel je gemakkelijk de warmteafgifte in.

’s Avonds de temperatuur lekker een graadje of twee hoger? ’s Ochtends lekker warm onder de douche uitkomen? Dat kan heel makkelijk met een thermostaatknop op jouw radiator. Met een thermostaatknop stel je eenvoudig de temperatuur van een specifieke kamer in.

Stel temperaturen makkelijk in

Een optimale temperatuur voor binnen bestaat niet. Allereerst is het helemaal afhankelijk van jouw eigen voorkeur. Ten tweede vragen verschillende ruimtes nou eenmaal om verschillende temperaturen. Zo zijn de woonkamer en badkamer doorgaans wat warmer en de slaapkamer wat kouder. Daarnaast vragen verschillende tijden ook om verschillende temperaturen. Overdag ben je waarschijnlijk drukker bezig en is het fijn om de temperatuur wat lager te houden. ’s Avonds zet je met behulp van de thermostaatknop eenvoudig en snel de temperatuur weer wat hoger.

Milieuvriendelijker verwarmen met een thermostaatknop

Met een gewone radiatorknop kun je de temperatuur van de verwarming hoger en lager zetten. Als een bepaalde temperatuur is bereikt zal de verwarming volop blijven branden waardoor het veel te warm kan worden. Er wordt daardoor soms onnodig gestookt. Een thermostaatknop zal bij het bereiken van de ingestelde temperatuur afslaan en weer opnieuw aanslaan als de temperatuur daalt.

Je kunt dus preciezer bepalen wat de temperatuur in de kamer is waardoor deze niet onnodig hoog is. De lagere energierekening aan het eind van de maand is daarnaast ook een leuk pluspunt! Combineer jouw thermostaatkraan met een kamerthermostaat om tot een ideale temperatuur en energieverbruik te komen.