Actie: Vier ons 5-jarig jubileum mee en maak kans op een tandemsprong bij Skydive Hoogeveen of familiekaartjes voor Familiepark Nienoord! Bestel voor minimaal €100. Meer info

Woonhuisventilator kopen

Goed ventileren is het hele jaar door belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Verwarm het tijdelijk luchten van jouw huis niet met ventileren, want ventileren doe je 24 uur per dag.

Met een woonhuisventilator voorzie je jouw gehele huis constant van frisse lucht. Hierdoor wordt een woonhuisventilator ook wel als totaaloplossing gezien. Door middel van buizen ventileert de ventilator elke ruimte in jouw woning. Het is mogelijk om, naast een driestandenschakelaar, een woonhuisventilator te combineren met een draadloze zender. Hiermee schakel je de ventilator draadloos in en uit.

Bij de aanschaf van een woonhuisventilator moet je letten op de weerstand (Pa (Pascal)) en capaciteit (m³/h (kuub per uur)) van de ventilator. Hoe hoger de druk in een systeem, hoe minder capaciteit de ventilator opbrengt.

Daarnaast verschillen de ventilatoren in voeding. Zo zijn er woonhuisventilatoren met een randaarde stekker, eurostekker en perilex stekker.